Villa Aerdenhout

Deze villa, voor een piloot en zijn dochter, ligt in het bosrijke Aerdenhout. Het minimalistische ontwerp opent zich naar de naar de tuin door grote schuifpuien. De verduurzaamde houten gevel geeft de woning een vriendelijke uitstraling en laat de het geheel in zijn omgeving mee gaan.

Bekijk

Funenpark

Deze woning, van een stel, bevindt zich op de begane grond aan het Funenpark te Amsterdam. Het ontwerp voor dit interieur, richt zich dan ook helemaal op het licht en het park. Dit wordt benadrukt door de golvende wand die er voor zorgt dat de woning zich opent richting het park.

Bekijk

Entrepotdok

In dit plan zijn 2 woningen samengevoegd tot 1 grote stadsvilla van 450m2. De bewoners wilde zoveel mogelijk licht in deze donkere woning. Door geen dwarswanden te maken wordt vanuit ieder standpunt het licht ervaren. De kastenwand, die op alle verdiepingen terug komt, begeleidt deze zichtlijnen en zorgt voor een spectaculair trappenhuis.

Bekijk

Diemen

In opdracht van woningbouwvereniging de Key worden deze 2 flats uit de jaren 60 gerenoveerd. Als eerste zijn de 2 liftschachten vervangen. Door deze transparant te maken ontstaat er een betere sociale controle. Het glas van de schacht is voorzien van een print welke zich opent en verwijdt, hierdoor verdwijnen de liften en komen weer tevoorschijn. Dit alles geeft dynamiek aan de buurt.

Bekijk